dijous, 29 d’octubre de 2015

Materials de treball previ: AIGUAMOLLSAbans del recorregut pels Aiguamolls convé visionar i comentar la Presentació i servir-vos de la Guia de Continguts per al professorat.

En cas que us interessés fer un treball de recerca més complet de les espècies d'animals i plantes dels aiguamolls, us proposem un Joc d'apadrinament d'espècies: Busca'ls a la Primavera

Aquí teniu la

Guia de funcionament del joc

I els recursos en pps* 

Grup 1- Fitxes informatives1 / Fitxes de treball1 
Grup 2- Fitxes informatives2 / Fitxes de treball2
Grup 3- Fitxes informatives3 / Fitxes de treball3
Grup 4- Fitxes informatives4 / Fitxes de treball4


*(Els pps són fàcilment convertibles en ppt , i conseqüentment manipulables, tan sols canviant la "s" del final del nom de l'arxiu per una "t")

Per poder-ho fer haureu de clicar amb el botó dret a sobre de l'enllaç i copiar-ne l'adreça sencera en una altra ubicació i així poder canviar-li l'ultima lletra a l'arxiu.

En aquest plantejament, havent organitzat l'alumnat en grups de treball, es reparteixen una sèrie d'animals (predominen els ocells) i plantes per fer la cerca d'informació prèvia, buscant-la a internet, o en fonts més clàssiques.

A mida que la van obtenint, la van incorporant en unes Fitxes de treball "buides" (escribint als mateixos powerpoints i desant). Acabat això, contrasten les seves aportacions amb les de les fitxes informatives.

Amb aquest procediment, quan fem el recorregut pels aiguamolls, els membres de cada grup es barrejaran, de manera més o menys equitativa, entre els tres grups que farem per l'itinerari, de tal manera que tothom pugui compartir amb els altres la informació recollida sobre les espècies.
A mida que anem trobant els animals i plantes dels aiguamolls l'alumnat mateix anirà fent les explicacions de les seves característiques i hàbitats.
Aquest joc afavorirà l'interès i l'aprofundiment en el coneixement de les espècies, tot motivant l'alumnat -ja que aniran a buscar (i trobar) els "seus" durant l'itinerari-.A veure si us animeu a portar-lo a terme!

Carme

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada